Urządzenia i Akcesoria
Słodki pudding toffi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
-
150 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
180 g wody
-
masło do natłuszczenia foremek
Słodki sos toffi
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
75 g miodu75 g syropu złocistego
-
40 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego60 g brązowego cukru, jasnego
Słodki pudding toffi
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
110 g cukru trzcinowego, nierafinowanego110 g brązowego cukru, ciemnego
-
150 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 jajko
-
700 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.9 g
Kalorie
1446.5 kJ /
345.7 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
58.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaroniki migdałowe
35 min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min
Krem z kasztanów jadalnych
15 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Karmelowe fondant
15 min
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie
3 godz. 35 min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3 godz. 20 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Cukierki kawowe
2 godz. 35 min
Ciemny mus z migdałów
15 min